Deel dit artikel
-

Netsize: dit jaar doorbraak voor ring back tone in Europa

De in Azië razendpopulaire ring back tone staat op het punt door te breken in Europa. Dat voorspelt het van oorsprong Franse bedrijf Netsize. Het denkt dat de inkomsten uit ring back tones in 2005 hoger zullen zijn dan die uit reguliere ringtones.

Ring back tones zijn zeer succesvol in Zuid-Korea, zegt Netsize. Het Aziatische land is op dit moment één van de koplopers op de mobiele datamarkt. Marktonderzoeksbureau  IDC stelt dat de markt voor ring back tones in Zuid-Korea nu al groter is dan die van normale ringtones.

Ring back tones werken als volgt: in plaats van de traditionele toon die bellers horen als ze iemand bellen, kunnen geregistreerde abonnees de toon aanpassen zodat er iets anders te horen is.

Op deze manier wordt de beller vermaakt met een mop, muziek of andere geluiden totdat de telefoon wordt opgenomen, aldus Netsize. Met de zogeheten “Natural Language”-toepassing kunnen mobiele gebruikers diensten opvragen in hun eigen woorden en zo steeds de gewenste content in SMS of MMS formaat op hun mobiele telefoon ontvangen, aldus Netsize.

Op dit moment zijn dergelijke commerciële diensten in Europa nog weinig verspreid, maar Netsize denkt dat daar snel verandering komt. Zo voorspelt het voor de ring back tones binnen het jaar een penetratie van tien procent hebben in Europa.

Daarnaast voorziet Netsize dat de inkomsten uit ring back tones en aanverwante diensten die in 2005 uit reguliere downloads van ringtones gaan overtreffen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Thomas van Vliet

Kip Content Development BV is het eerste bedrijf in Nederland dat op grote schaal op internationaal niveau al begonnen is met de productie van ringback tones. Omdat ringback tones direct in het operator netwerk worden geimplementeerd (voor het mobiele & vaste netwerk) is het belangrijk dat je als content provider goede contacten hebt met deze operators. Kip levert nu al content (zoals polyfone ringtones en voicetones) aan operators in Nederland, Duitsland, en Spanje. Met deze content voorzien Kip in de behoefte van de consument om de telefoon zoveel mogelijk te personaliseren. Op dit moment heeft Kip met een Mexicaanse operator een pilot voor de ringback tone service.

Koos Koets

Is dit een reactie of een banner hierboven?

Kees

Inderdaad merkte ik in Azie dat zowel in online als offline reclame de ringback tones de overhand hadden boven de normale ringtones. Tevens kun je ringback tones direct bij het bestellen cadeau doen aan anderen, iets wat ik in nederland op het gebied van ringtones nog niet heb gezien, behalve dan via een bon. Juist daar zou de meeste omzet uit komen. Tip voor Kip: waarom kopen jullie niet ringback-tones.com? Staat te koop. Prima site om jullie producten uit te dragen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond