Deel dit artikel
-

Philips investeert in streaming video

Philips breidt zijn Streamium producten uit met videostreams. Consumenten kunnen binnenkort op een breedband-televisie videofragmenten bekijken die van internet afkomstig zijn. Volgens Philips moet daarbij vooral worden gedacht aan videotrailers en korte speelfilms. Philips zegt in onderhandeling te zijn met verschillende webdienstverleners.

Philips introduceerde volgens hetzelfde model al eens een hifi-installatie die internetradio kan weergeven. Het eerste model moest nog rechtstreeks op een kabel of ADSL-modem worden aangesloten, maar inmiddels kan het ook draadloos, via WiFi.

Partners die met Philips samenwerken zijn onder meer Live365.com, MusicMatch, Yahoo, Virgin Radio en Mp3.com. Zij nemen ook alle rechten voor hun rekening. Philips wil het audio-aanbod de komende maanden meer op lokale markten afstemmen.

De videovariant, die donderdag werd gepresenteerd tijdens een tweedaagse perspresentatie van Philips in Noordwijk, krijgt een soortgelijke opzet. Gebruikers kunnen op het scherm diverse videokanalen selecteren. Dat gebeurt met audiovisuele apparatuur die onder de noemer Streamium Linx op de markt wordt gebracht, een geavanceerd hifi-systeem waaraan een WiFi (IEEE 802.11b) zender/ontvanger wordt gekoppeld.

Het systeem kan draadloos MPEG 2 en DivX-bestanden van de harde schijf van een pc afspelen. Philips overweegt in de toekomst de snellere WiFi variant (802.11g) te gebruiken zodat meerdere streams in de woning kunnen worden gerealiseerd.

Tijdens de tweejaarlijkse consumentenbeurs IFA in Berlijn maakt Philips bekend welke partners voor de videodiensten zullen worden aangetrokken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond