Deel dit artikel
-

inhoud

Reportage: Doorstarters

Mythe: een doorstart betekent een nieuw leven voor de onderneming, een frisse start zonder ballast. Schulden en overtollig personeel blijven achter in de failliete onderneming, de ondernemer gaat verder met een schone lei. Realiteit: doorstarters begeven zich doorgaans in een mijnenveld van belanghebbenden. Met verhalen over nieuwe regels in de nieuwe economie hoeven de ondernemers niet aan te komen. Een doorstart is buigen of barsten.

Interview: Dick Groot

Zonder extra bezorgkosten of hogere artikelprijzen in rekening te brengen bezorgt Max Foodmarket kruidenierswaren binnen twee uur aan huis. Hoe kan dat bedrijf ooit winstgevend worden? Directeur Dick Groot over zijn geheim, dat hij eigenlijk geheim wil houden. "Het belangrijkste marketingmiddel blijkt mond-tot-mond-reclame te zijn."

Update: CRM

Sommigen zweren bij Customer Relationship Management, noemen het een 'wondermiddel' of, iets zakelijker gesteld, 'een klantgerichte bedrijfsstrategie met de klant in het epicentrum van de bedrijfsvoering'. Wat betekent dat eigenlijk, in theorie en in de praktijk?

Recente Reacties Sommige lezers denken dat elke reactie die binnenkomt op de site ook daadwerkelijk geplaatst wordt. Ze moesten eens weten hoe vol de redactionele prullenmand elke dag is…

New Business 24/7 failliet, Doubleclclick neemt het er van, en: tien miljoen voor Meetingmaker om de Europese markt te veroveren

Columns

Ben Tiggelaar koopt een leren agenda: "Digihaat".

Christiaan Alberdingk Thijm contempleert Amerikaanse rechtspraak: "Lachen met Microsoft."

Job Franken wil nu ondernemen: "Anticyclisch".

Nieuwsmakers

Hans van Dijk (Skipintro): "Het is lastig werken voor klanten die net online zijn"

Silvio de Groot (AdPepper): "Teveel partijen moeten leven van bannerverkoop"

René Steuer (Appoint): "Wie de nieuwe media-marketing mix beheerst kan geld verdienen"

David Beentjes (Xolox): "Ervaring opdoen met grid computing"

Lopende Zaken

e-Business Business simulaties zijn bedoeld voor onder meer consultancy en e-learning toepassingen. Het Nederlandse SimuWorld wil op dit gebied de leidende publisher worden.

e-Business bedrijf 'Non nonsense' zoekmachine Google heeft een enthousiaste schare supporters. Bovendien maakt het bedrijf winst. Dat zien meer aanbieders wel zitten.

Marketing Wie zoekt met een zoekmachines vindt behalve hopelijk het gezochte een steeds grotere dosis reclame-uitingen. Is kritiek hierop terecht, of moeten we berusten in deze vorm van internet-exploitatie?

Kapitaal Voor de goede wil die een bedrijf opbouwt moet bij een overname betaald worden, de premie moet vervolgens als bezit afgeboekt worden. Niet iedereen vindt dat een juiste benadering.

Technologie I Softwareleveranciers gaan steeds vaker over tot het verhuren in plaats van verkopen van hun producten.

Technologie II Online betalen met een crecitcard is allang niet meer de enige mogelijkheid om bestellingen bij internetwinkels af te rekenen.

Fulfillment Ook online gekochte artikelen worden wel eens retour richting leverancier gezonden. Er blijkt maar weinig over de bijbehorende cijfers bekend te zijn.

Feiten en cijfers

Internetstatistieken verzameld en besproken door Bas Vlugt.

Reviews

Site reviews Huurhuizen zoeken, diamanten kopen, taalcursus volgen, er was genoeg te doen op internet.

Banner reviews Crisis of niet, ons pannel vond genoeg commerciële uitingen om op te klikken.

Vergelijk

Vier sites van bloemenverkopers met elkaar vergeleken.
Site van de maand Martijn van Osch bespreekt breedbandpionier bThere.tv

Workshop

Veilig online zijn, hoe kunt u dat bewerkstelligen?

Harde Waren
Telefoons voor voetbalfans, robohond 3.0, speelkwartier en rijden zonder wielen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond