Deel dit artikel
-

Grote e-winkels verenigen zich tegen regulering

Netchoice heet het initiatief: Het moet de belangen hehartigen van e-commerce ondernemingen, in de strijd tegen de Amerikaanse overheid. Deze heeft plannen gelanceerd om de e-handel aan banden te leggen. Onder de deelnemers zitten grote sites als eBay en Orbitz, de vorige maand gelanceerde site voor vliegtickets.

"Discriminatie en vooroordelen tegenover e-commerce moet bestreden worden", zei eBay's Tod Cohen bij de lancering. "De oude economie mag geen protectionistische maatregelen gebruiken om hun dominante posities te behouden in wat een open markt zou moet zijn". De deelnemers betogen dat e-commerce winkels strenger beoordeeld worden dan gewone winkels; concurrentie is daarom niet eerlijk, zo betogen zij.

Netchoice heeft inmiddels de steun van senator Joe Lieberman, de running mate van Al Gore bij de laatste presidentsverkiezingen. Andere deelnemende organisaties en bedrijven zijn ondermeer Electronic Commerce Association, Electronic Retailers Association, eRealty.com en OnlineMetals.com. Anderen worden opgeroepen zich aan te sluiten.

Volgens de Progressive Policy Institute betalen Amerikaanse consumenten jaarlijks zo'n vijftien miljard dollar teveel, door protectionistische maatregelen van de overheid. Congreslid Jerry Weller: "Ik heb er altijd voor gepleit dat e-commerce en internet belastingvrij en zonder overheidsbemoeienis moet zijn".

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond