Industry Wire

Planner app zorgt voor extra inkomsten studenten

Studentenuitzendbureau ASA, specialist in het bemiddelen van hbo- en wo-studenten en young professionals, heeft een innovatieve app laten ontwikkelen die studenten in staat stelt 24 uur per dag hun beschikbaarheid via hun mobiel door te geven of te wijzigen. Doordat de gegevens realtime worden verwerkt, is het matchen van (bij)banen en studenten voor beide partijen een efficiëntere manier van werken: de vacature is snel gevuld en de student vergroot zijn kansen om extra te werken en zo meer bij te verdienen. De unieke ASA Planner app is gratis en ontwikkeld voor zowel iOS en Android toestellen.

Het rooster van studenten is nogal aan verandering onderhevig met een studiejaar dat afwisselend bestaat uit collegeweken, tentamenweken, vakanties, plotselinge roosterwijzigingen en uitval van colleges. In plaats van de beschikbaarheid vooraf voor een langere periode vast te stellen, kan de student nu realtime aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is. Studenten kunnen door gebruik te maken van de app uiteindelijk meer geld verdienen omdat ze vaker ingezet kunnen worden in de uren die ‘onverwachts’ vrijkomen. Ook hebben ze via de app 24 uur per dag inzicht in hun planning.

Sneller en accurater matchen van baan en student
De app werkt simpel: de student voert zijn beschikbaarheid in via zijn mobiel. Het account van de student, waarin de opleiding en werkervaring vermeld staan, wordt geüpdatet en een medewerker kan in het systeem zien welke studenten beschikbaar zijn. Hierdoor kan er vrijwel direct een juiste match voor de opdrachtgever worden gemaakt. Op deze manier kunnen medewerkers op de vestiging sneller en accurater schakelen tussen studenten en opdrachtgevers.

90 procent van de studenten bezit een smartphone
“Onze opdrachtgevers werken graag met studenten omdat ze hoogopgeleid zijn, maar ook omdat ze zo flexibel zijn. Studenten zijn vaker beschikbaar dan ze van tevoren in kunnen schatten en opdrachtgevers hebben vaak lastminute een goede kracht nodig”, legt Michèl Schilders, Algemeen Directeur van ASA, uit. “Voor ons was het vanzelfsprekend dat we niet alleen de flexibiliteit van studenten beter konden benutten, maar dat we ook het matchingsproces optimaliseerden. Negentig procent van de studenten is in het bezit van een smartphone, maar onze medewerkers pakken nu nog vooral de telefoon om studenten te polsen of ze beschikbaar zijn. Dat kan effectiever.”
Schilders denkt dat alle betrokken partijen, zowel opdrachtgevers, medewerkers als studenten, veel baat zullen hebben bij de app. “Maar vooral de student”, zegt Schilders, “want die kan meer werken en dus meer bijverdienen dan hij nu doet.”

De ASA Planner app is ontwikkeld door communicatiebureau RedMatters. Bij het ontwikkelen van deze innovatieve app stonden twee aspecten centraal: het gebruik van de app en de koppeling met het planningsysteem van de vestigingen. Bert Wisniewski, creative director van RedMatters: “De complexiteit van deze app zit met name in de backend en databasekoppelingen. Aan de voorkant wilden we dit eenvoudig maken voor de gebruiker, daarom hebben we onder andere het grafisch design modern, strak en ‘flat’ ontworpen.”

ASA verwacht dat eind dit jaar meer dan de helft van de studenten die werkzaam is voor ASA gebruik maakt van de app.

De app is vanaf woensdag 11 september in de App Store en Google Playstore te downloaden. Meer informatie is te vinden op www.asatalent.nl/asaplanner.

Over ASA
Al 45 jaar is ASA dé specialist als het gaat om de bemiddeling van hbo- en wo-studenten naar bijbanen, studiegerichte bijbanen, traineeships en starterfuncties. ASA heeft ruim 20 vestigingen in studentensteden, waarvan een aantal in de onderwijsinstellingen zelf. Door de krachten te bundelen met sterke partners, beschikt ASA over ruim 45% van het totale aantal hbo- en wo-studenten in Nederland. Doordat ASA zich uitsluitend richt op studenten en (bijna) afgestudeerden, bieden zij toegang tot een enorme groep intelligente, gemotiveerde, hoogopgeleide en initiatiefrijke medewerkers. ASA is uitgeroepen tot Flexspecialist 2007, 2009 en 2010.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht