Deel dit artikel
-

IBM en Compaq introduceren online mini-betalingen

Hoewel de kosten voor betalingen de laatste tijd omlaag gaan, is er nog
altijd geen duidelijke betaalmethode over het web voor kleine bedragen. IBM
en Compaq presenteren daarom nieuwe systemen voor kleine betalingen. Micropayments moet een 'click & pay' toepassing worden.

Hiermee moet het mogelijk worden om een bedrag van een paar kwartjes af te rekenen, zonder oplopende kosten. Hoewel beide bedrijven afzonderlijk werken, pleiten ze voor één standaard.

Wired ziet in de uitvinding het einde van het gratis-tijdperk op het Internet. In plaats van artikelen en software voor niks te verspreiden, kunnen bedrijven daar nu een klein bedrag voor vragen. Micropayments moet een 'click & pay' toepassing worden. 'We vullen het gat dat er nu bestaat tussen gratis en dure producten. Dit systeem is bruikbaar voor alles waar een creditcard te duur voor is', zegt Amir Herzberg, e-businessmanager voor IBM in Haifa, Israel. Hier introduceerde IBM gisteren haar nieuwe technologie .

Herzberg ziet genoeg toepassingen voor micropayments, ook omdat betalingen beide kanten op kunnen. 'Als je bezoek op je website wil genereren om bijvoorbeeld software uit te laten proberen, kun je je bezoekers tien cent overmaken. Ook online gokken kan hierdoor stukken eenvoudiger worden.'

IBM en Compaq zijn het erover eens dat er voor de kleine betalingen een standaard moet komen. De Internet Engineering Task Force ( IETF ) moet hiertoe beslissen. Mini-betalingen staan komende maandag voor het eerst op de agenda bij de IETF. IBM en Compaq willen de IETF overhalen om een officiele werkgroep te vormen om de standaardmogelijkheden te onderzoeken. Wat de streepjescode voor de retailmarkt is, moet deze betaalstandaard worden voor de e-handel', zegt Russ Jones, business manager
van Compaq's Millicent technologie .

De IBM-methode stelt ISP's, telecombedrijven, banken en andere bedrijven in staat om de daadwerkelijke afrekening zelf te regelen. Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal veiligheidsmaatregelen ingebouwd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond