Industry Wire

Online platform voor organiseren sportevenementen beste business idee

De provincie Gelderland stimuleert Gelderse ondernemers en ondernemerschap. Op 30 juni 2014 organiseerde de Golden Egg Check, in samenwerking met de provincie Gelderland, het jaarlijkse LaunchPlatform. Startende ondernemers kregen de mogelijkheid om een nieuw business idee te presenteren aan zowel een vakjury als een publieksjury.

Voor de winnaar stelde Rabobank Arnhem- Nijmegen 750 euro beschikbaar om hun product verder te ontwikkelen. Ook kregen ze ter waarde van duizend euro coachingstegoed van No Nonsancy.

Ideeën pitchen
Voor het LaunchPlatform werden 25startende jonge ondernemersuitgenodigd die de gelegenheid kregen hun nieuwe innovatieve ideeën te presenteren aan zowel een vakjury als een publieksjury. De tien beste ideeën mochten vervolgens in een pitch uitmaken welk idee het beste was. Winnaar bij de vakjury werd Noombers, een online platform voor het organiseren en structureren van sportevenementen. Bij de publieksjury was A Body Issue de favoriet.

Noombers is schaalbaar concept
Noombers is een gratis platform om gemakkelijk (sport)toernooien te organiseren, coördineren en managen. Hierbij is het makkelijk om statistieken in te zien en communicatie met teams en spelers te verzorgen. Uit de sterke pitch bleek dat dit product is ontstaan uit eigen frustratie; de tijd en ellende die het kost om alle uitslagen van een sporttoernooi te delen met de deelnemers op een aantrekkelijke manier. Dat dit concept een probleem oplost, blijkt wel uit de gebruikersaantallen: 1.500 users in twee maanden tijd. Het ambitieuze en inspirerende team en de schaalbaarheid van het concept sprak de jury bijzonder aan.

Passende kleding rolstoelgebruikers
Bij de publieksjury was A Body Issue (confectiekleding voor mensen in een rolstoel) de favoriet. A Body Issue speelt in op de toenemende vraag voor goed zittende confectie kleding voor mensen die in een rolstoel zitten. Normale kleding heeft lang niet altijd de goede pasmaat voor rolstoelgebruikers onder andere door broeken met een lage fit of knopen achterop. Met hun concept, een soort virtuele paspop voor zittende mensen, kunnen ze passende kleding maken voor mensen die in een rolstoel zitten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht