Industry Wire

Geplaatst door Delft Hyperloop

DELFT HYERLOOP SCHAALT OP: EERSTE STUDENTENTEAM BINNENKORT TE ZIEN OP DE GROOTSTE TESTBAAN VAN EUROPA

Op 27 februari onthulde het negende Delft Hyperloop team zijn nieuwste ontwerp tijdens de Design Reveal in de Nieuwe Kerk in Delft; Theia. Dit jaar zet het team een baanbrekende stap in de hyperloop ontwikkeling: zij zullen het eerste studententeam ter wereld zijn dat een volledig opgeschaald hyperloop-systeem demonstreert op de 420 meter lange testbaan van het European Hyperloop Center.

Met het nieuwe pod ontwerp zet Delft Hyperloop een cruciale stap richting standaardisatie, een sleutelfactor voor de implementatie van een internationaal hyperloop-netwerk.

Met deze innovatie zal Delft Hyperloop meedoen aan de European Hyperloop Week, van 16 tot 21 juli. De wedstrijd vindt dit jaar voor het eerst plaats op de grootste testbaan van Europa; het European Hyperloop Center in Veendam, Groningen. De testbaan, geopend in september 2024, zet een nieuwe standaard voor de hyperloop infrastructuur en maakt daarmee Nederland het epicentrum van de hyperloop technologie. Tijdens de competitie strijdt het team voor de Overall Award, bestaande uit de Demonstration Award en de Research Award, en bouwt het daarvoor een systeem dat 2,5 keer groter is dan de voorgaande jaren.

“Met ons team streven we ernaar de grenzen van hyperloopontwikkeling te verleggen op het juiste moment. Want echte innovatie kan alleen plaatsvinden als de timing klopt. We kunnen niet wachten om te laten zien wat we hebben bereikt op de testbaan in Veendam,” vertelt Sophie Loogman, Team Captain van Delft Hyperloop.

Met 43 gemotiveerde studenten van de TU Delft werkt het team een jaar lang aan het ontwerpen, bouwen en testen van een hyperloop pod. Dit jaar zet Delft Hyperloop een grote stap in de richting van het realiseren van een gestandaardiseerd hyperloop systeem. In een half uur van Amsterdam naar Parijs? Reizen zo snel als een vliegtuig? En ook nog zonder directe uitstoot van schadelijke stoffen? Met de hyperloop wordt deze droom werkelijkheid.

De hyperloop is een revolutionair transportmiddel dat een alternatief biedt voor vervuilende korte afstandsvluchten. Door de vermindering van lucht- en rolweerstand is reizen met de hyperloop vele malen energie-efficiënter en kan het snelheden bereiken tot wel 1000 kilometer per uur. De hyperloop maakt gebruik van magnetische voortstuwing en levitatie, een volledig elektrisch systeem, wat gebruik van fossiele brandstoffen onnodig maakt. Dit klinkt ideaal, maar voordat het mogelijk is om een ritje te maken met de hyperloop moet er nog veel gebeuren. Daarom voert het team elk jaar grote innovaties door in hun nieuwste pod ontwerp.

Opschalen als leidraad voor standaardisatie
Voorgaande teams van Delft Hyperloop hebben fundament gelegd waardoor het negende team tot 2,5 keer kan opschalen. Opschalen klinkt eenvoudig, maar achter deze stap schuilt een enorme technische prestatie. Het nieuwe pod ontwerp ‘Theia’ heeft op maat gemaakte motoraandrijvingen, een nieuwe motor en volledige compatibiliteit met vacuümomgevingen. Met andere woorden, een zeer gecompliceerd systeem voor het studententeam dat dit binnen een jaar wil realiseren en demonstreren. De studenten geloven dat een gestandaardiseerd hyperloop systeem essentieel is voor een functionerend hyperloop-netwerk.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht