Agenda

Geplaatst door: Emerce Academy

Masterclass Marketplaces

Datum
16 maart 2023
Plaats
Online classroom
Locatie
Online classroom
E-mailadres
academy@emerce.nl
Phone
-
Organisatie
Emerce Academy

Elke sector heeft met marketplaces te maken. Denk aan Catawiki, YoungOnes, Natuurhuisje, TicketSwap en Werkspot. Deze online platformen zijn populair bij gebruikers en dus schuilt hierin een mooie kans. Maar hoe springen ondernemers en organisaties in deze markt? Hoe lanceren ze een marketplace idee? En hoe zorgen ze ervoor dat hun online marketplace het wél redt?

Voor wie?

Voor ondernemers met een marketplace-idee of ondernemers die al bezig zijn met het opzetten van een marketplace. Voor ‘intrapreneurs’ die binnen een bedrijf kansen zien voor het opzetten van een marketplace of bezig zijn met het opzetten van een marketplace.

Omschrijving

Heb jij een geweldig idee voor de nieuwe Airbnb of Uber van jouw markt? Of werk je al aan een platform? Deze masterclass laat zien hoe je stap voor stap je eigen online marketplace ontwikkelt. Van de analyse van je idee tot de technische realisatie, en van de marketing tot het opschalen van je organisatie.

Wout Withagen doorloopt alle onmisbare fases voor het bouwen van een succesvolle marketplace-business: van het eerste idee tot het valideren ervan met behulp van experimenten. Van business model tot P&L. En van de investering tot groei en zwarte cijfers.

Het bouwen van een marketplace is complex en uitdagend. Omdat het altijd meerdere doelgroepen samenbrengt, heb je te maken met uiteenlopende belangen. Deze masterclass gaat dan ook in op deze unieke dynamiek en leert je onder andere hoe je het kip-en-eiprobleem te lijf gaat.

Wout Withagen is auteur van het boek ‘Bouw een succesvolle online marktplaats’, een praktisch handboek voor het opzetten van marktplaatsen. Je ontvangt dit boek gratis bij je inschrijving voor deze masterclass.

Deel dit bericht