Pascal Spelier
  • Pascal Spelier

  • 24 artikelen
  • 1.150.117 views
  • 36 reacties

Pascal Spelier

Werkt bij
VvAA en [finno]
Functie
Eigenaar
Twitter
@spelier
Linkedin
http://nl.linkedin.com/in/pascalspelie...

Pascal Spelier combineert zelfstandig ondernemerschap met zijn loopbaan als Digital Officer bij VvAA. Hij heeft een passie voor innovatie in de financiële sector. Die passie vind je terug op zijn blog www.finno.nl of in de presentaties, die hij in binnen- en buitenland geeft over onder andere de Bank en Verzekeraar van de Toekomst. Pascal heeft voor VvAA bijna 6 jaar als consultant bij Capgemini Consulting advies gegeven aan financiële instellingen op het vlak van Digitale Transformatie, Digital Customer Experience en innovatie. Daarvoor werkte hij ruim 16 jaar bij ABN AMRO in uiteenlopende functies op het vlak van accountmanagement, informal investment, innovatie en (online) marketing. Pascal schrijft op persoonlijke titel.

Artikelen van Pascal Spelier

  • 11 juli 2017 14:57

Capsearch wil marktstandaard zijn voor MKB-financieringen

Sinds de kredietcrisis verkopen banken vaker ‘nee’ als een MKB-onderneming voor een krediet de bank binnenstapt. Ook Max Henny, oud-relatiemanager bij een bank, moest zijn klanten vaker teleurstellen. Hij verdiepte zich in alternatieve financieringen en startte uiteindelijk samen met zijn compagnon Arjan Buis de onderneming Capsearch. Ik sprak met Max Henny over hun MKB-financieringsmarktplaats.

  • 7 juni 2017 08:20

Moonshots, de interne accelerator van de Rabobank

De Moonshot Campagne van Rabobank is een intern acceleratorprogramma waarbij alle medewerkers van de Rabobank uitgedaagd worden om de bank opnieuw uit te vinden. Hoewel de ideeën over het algemeen baanbrekend zijn, vormen de ideeën een afspiegeling van de business van de bank: veel ideeën voor de particuliere markt, vaak een focus op Food & Agri en ook ideeën voor de MKB-markt. Afgelopen woensdag presenteerden drie winnaars hun innovatieve initiatief aan de ruim 375 bezoekers van de Moonshots Demo Day.

  • 14 januari 2016 06:35

Crowdfundingplatform Voordegroei.nl: investeren in topsegment MKB

Met een slag op de beursgong is crowdfundingplatform Voordegroei.nl
vandaag van start gegaan. De onderneming spreekt zelf van een nieuwe fase in de van professionalisering van de crowdfundingmarkt in Nederland. De onderneming brengt geldvragende MKB-ondernemingen in het topsegment in contact met vermogende particuliere investeerders.

  • 29 september 2015 11:00

ING-pilot: opmaat naar grootschalige introductie van mobiel betalen

In juni van dit jaar kondigde de ING bank het al aan: “Deze zomer introduceert ING mobiel betalen: contactloos betalen met de mobiele telefoon.” Ongeveer twee weken week geleden was het zover. ING nodigde haar klanten uit om deel te nemen aan een pilot mobiel betalen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Binnen no-time hadden zich de 5.000 testers die ING zocht gemeld.

  • 10 augustus 2015 11:00

Payment Service Directive 2 for Dummies (2/2)

De Payment Service Directive is een EU-richtlijn die binnen de Europese Unie zorgt voor de regulering van betalingsdiensten. De richtlijn is erop gericht om de concurrentie in het ‘betalingenlandschap’ te verbeteren en de drempels voor nieuwe toetreders in de payments industry, zijnde niet-banken, weg te nemen. Na een update van de richtlijn in 2009, staat er voor dit jaar een grotere aanpassing voor de deur, die moet leiden tot de implementatie van Payment Service Directive 2 (PSD2).

  • 5 augustus 2015 11:00

Payment Service Directive 2 for Dummies (deel 1)

De Payment Service Directive is een EU-richtlijn die zorgt voor de regulering van betalingsdiensten in de Europese Unie. De richtlijn, die zijn oorsprong vond in 2007, is erop gericht om de concurrentie in het ‘betalingenlandschap’ te verbeteren en de drempels voor nieuwe toetreders in de payments industry, zijnde niet-banken, weg te nemen. Na een update van de richtlijn in 2009, staat er nu een grotere aanpassing voor de deur, die moet leiden tot de implementatie van Payment Service Directive 2.