Remco Bakker
 • Remco Bakker

 • 7 artikelen
 • 80.016 views
 • 3 reacties

Remco Bakker

Werkt bij
SOLV Advocaten
Functie
Junior Legal Counsel
Linkedin
https://nl.linkedin.com/in/remco-bakke...

Remco Bakker is medio 2016 SOLV Advocaten komen versterken. Hij is gespecialiseerd in Intellectueel Eigendomsrecht en ICT-recht, waaronder privacy. In zijn dagelijkse werkzaamheden koppelt hij een goede juridische basis aan een uitstekend gevoel voor ondernemerschap en innovatie. Binnen SOLV verricht hij dan ook niet alleen juridische werkzaamheden, maar wordt hij ook ingezet ten behoeve van business development en (mede) vanuit SOLV geïnitieerde innovatie projecten, zoals VraagHugo.

Artikelen van Remco Bakker

 • 14 maart 2017 16:00

HvJ EU: geen verlaagd BTW-tarief voor e-books

Een paar dagen geleden heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie in een arrest bevestigd dat e-books niet onder een verlaagd btw-tarief mogen vallen. Het onderscheid dat de btw-richtlijn maakt tussen gedrukte en digitale literatuur is niet in strijd met het beginsel van gelijke behandeling.

 • 10 maart 2017 13:01

Het verkiezingsproces kan wel een (blockchain) update gebruiken

De afgelopen tijd is er veel aandacht geweest voor de verkiezingssoftware van de Kiesraad, de instantie verantwoordelijk voor onder anderen het vaststellen van de verkiezingsuitslag van de aankomende Tweede Kamerverkiezing. Naar aanleiding van de mogelijke Russische (of toch van de CIA?) hacks gedurende de Amerikaanse verkiezingen, is de Nederlandse overheid (minister Plasterk) bang geworden voor een soortgelijk probleem in Nederland. Wat doet de verkiezingssoftware eigenlijk en waarom deugt die volgens sommigen niet?

 • 13 februari 2017 11:00

Populaire IOS apps kwetsbaar voor MITM Hacks

Met de verwachte komst van de GDPR en het vorig jaar ingevoerde Privacy Shield tussen de VS en de EU staat privacy en de bescherming van persoonsgegevens steeds vaker op de agenda. Maar we moeten niet te vroeg juichen, zo stelt Will Strafach, CEO van Sudo Security Group. Tijdens een (test) ‘security scan’ van de Apple App Store, ter ontwikkeling van een ‘analytics’ app genaamd verify.ly, zijn er maar liefst 76 populaire iOS apps geïdentificeerd die momenteel kwetsbaar zijn voor onmerkbare Man-in-the-Middle aanvallen van hackers.

 • 19 januari 2017 16:00

Hoe veilig is de S in HTTPS://?

We zien het overal, een groen (of geel) hangslotje naast de URL van een door jou bezochte website. Sinds Google HTTPS laat meewegen in de rangschikking van Google-zoekresultaten, is iedereen HTTPS-gek geworden. Leuk en aardig zo’n protocol, maar waar staat het eigenlijk voor en hoe veilig is het?  

 • 11 oktober 2016 12:02

Facebook Marketplace: versie 2?

Facebook heeft deze week haar nieuwe Marketplace gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

 • 19 augustus 2016 11:00

Een digitale hel: 600 miljoen IP-adressen op je dak

Veel mensen die wel eens de locatie van een IP-adres hebben opgezocht, weten dat je slechts een globale schatting te zien krijgt. In het geval dat een locatie niet gespecificeerd kan worden, krijgt het IP-adres automatisch een standaard locatie toegewezen. Niet iedereen weet dat deze gegevens onbetrouwbaar zijn en dat kan voor problemen zorgen.

 • 8 augustus 2016 16:00

Zes gouden tips voor algemene voorwaarden

Waar een overeenkomst betrekking heeft op de commerciële kern van een deal, regelen de algemene voorwaarden de overige zaken. Nadat je ze hebt opgesteld wil je als ondernemer ook zeker weten dat je klanten zich hier aan moeten houden. Hiervoor moet je nog een paar belangrijke dingen doen. Zie hier 6 gouden tips voor algemene voorwaarden.