Tim Kok
  • Tim Kok

  • 2 artikelen
  • 104.204 views
  • 4 reacties

Tim Kok

Werkt bij
PwC
Functie
Senior Manager VAT
Twitter
@PwC_Nederland
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/timkok

Tim is een Senior Manager binnen het btw-team van PwC. Als btw-adviseur maakt hij deel uit van het internationale Retail & Consumer team.

Tim is gespecialiseerd in onder andere de volgende onderwerpen: E-commerce, het optimaliseren van internationale structureringen, digital transformation, factureringsprocessen, consessie/consignment, klantenkaarten, vouchers en kortings & promotionele acties.

Daarnaast houdt Tim zich bezig met het vertegenwoordig van cliënten tijdens bezwaar en gerechtelijke procedures over btw-onderwerpen.

Naast btw-adviseur is hij docent omzetbelasting aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en auteur van diverse btw-studieboeken.

Artikelen van Tim Kok

  • 12 juni 2015 11:00

Btw en buitenlandbezorging: complex, maar ook kansen

Als een webshop ook naar het buitenland bezorgt, krijgt de webshop onder bepaalde voorwaarden te maken met buitenlandse btw-verplichtingen. De btw-regelgeving biedt echter ook kansen om een financieel voordeel te behalen. In deze bijdrage ga ik alleen in op leveringen aan particulieren, tenzij expliciet anders vermeld.

  • 14 oktober 2014 12:46

Nieuwe btw-regelgeving elektronische diensten per 2015

Voor EU-ondernemers die tegen vergoeding elektronische diensten verrichten aan particulieren of andere niet-ondernemers uit de EU treedt vanaf 1 januari 2015 een belangrijke btw-wijziging in werking. Deze elektronische diensten zijn dan niet meer belast met btw van het land waar de ondernemer is gevestigd, maar met de btw van het land waar de afnemer woont.