Deel dit artikel
-

1 miljoen abonnees voor Xbox Live

Het aantal abonnees voor online gamen via Xbox Live is de grens van 1 miljoen gepasseerd. Dit maakte Microsoft, fabrikant van de Xbox, bekend.

De grote leveranciers van spelcomputers hebben zich sinds enkele jaren op de markt voor online gamen gestort. Dankzij het spelen via internet kunnen bezitters van de spelcomputer meer plezier beleven aan hun spellen, met name aan de multiplayer-games. Microsoft (Xbox) en Sony (Playstation) startten er bijna gelijktijdig mee, twee jaar geleden in de Verenigde Staten en vorig jaar in Europa.

Behalve dat gamers abonnementsgeld moeten betalen voor het gebruik van de online gaming platformen van Microsoft en Sony, dienen ook de spellen geschikt te zijn voor online gamen. Maar dit is bij een groeiend aantal mogelijk. Microsoft biedt inmiddels 100 titels voor online gamen aan, een aantal dat het wil uitbreiden naar 150 eind dit jaar. Het bijleggen van een meningsverschil eerder dit jaar met de grootste gamesfabrikant ter wereld, Electronic Arts (EA), heeft hieraan bijgedragen. Sindsdien voegt EA aan bijna alle nieuwe spellen voor de Xbox de mogelijkheid toe van online gamen.

De groei van het aantal abonnees voor Xbox Live gaat aanzienlijk sneller dan verwacht, aldus Microsoft. Vorig jaar juni had het nog grofweg 550 duizend abonnees voor Xbox Live, waarvan 50 duizend in Europa. Bij de bekendmaking van de 1 miljoen abonnees, maakte Microsoft geen onderverdeling tussen de Verenigde Staten en Europa. Het meldde wel dat het later dit jaar nieuwe diensten aan de Xbox zal toevoegen, waaronder de mogelijkheid om games-toernooien via internet te houden, data op te slaan op het Xbox Live – netwerk en de mogelijkheid om berichten uit te wisselen met andere gebruikers van Xbox Live.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond