Deel dit artikel
-

1 miljoen euro voor innovaties in veiligheid

Zes innovatieve initiatieven krijgen een geldbedrag van in totaal 1 miljoen euro uit het stimuleringsfonds van The Hague Security Delta. Dat fonds is bedoeld om de samenwerking en verdere groei van het veiligheidscluster in de Haagse regio en Nederland te stimuleren.

De subsidieaanvragen zijn beoordeeld op de criteria beveiliging, innovatie, samenwerking met particuliere- en overheidspartijen en economische effecten. Van de 17 aanvragers zijn er uiteindelijk zes geselecteerd.

Het project ThreadStone richt zich bijvoorbeeld op het detecteren en rapporteren van zwakke plekken in internetsites en op internet aangesloten apparaten.

Digital Evidence Dashboard is een product dat niet-technische rechercheurs in staat stelt om in een vroeg stadium te bepalen welke digitale bewijsstukken relevant zijn.

Foxguard is een cyber detectietool waarmee organisaties kunnen vaststellen of hun computers slachtoffer zijn van een digitale spionage of een digitale aanval.

Total Blackout is een serious game, waarmee deelnemers uit verschillende vitale sectoren, zoals de energie- en telecomsector zich kunnen voorbereiden op een crisis.

The Hague Security Delta (HSD) noemt zich het grootste veiligheidscluster van Europa. In dit Nederlandse cluster – met belangrijke regionale kernen in Den Haag, Twente en Brabant – werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond