Deel dit artikel
-

DDMA inventariseert kwetsbaarheden in beveiliging leden

De branchevereniging voor dialoogmarketing gaat controleren of er kwetsbaarheden zijn in de databeveiliging van zijn leden. Aan de hand van een vragenlijst, die ieder lid moet doorlopen, wordt duidelijk hoe ‘hack-proof’ een organisatie eigenlijk is.

DDMA ontwikkelde voor haar leden een zogenoemde security-check. Aan de hand van deze scan wordt gekeken hoe databeveiliging is ingericht op organisatorisch en technisch niveau. DDMA-leden ontvangen een uitgebreide analyse van de staat van hun beveiliging aan de hand van een aantal key-indicatoren als good governance, data-entry, toegangsbeveiliging en bewaartermijnen.

De Security Check maakt vanaf heden onderdeel uit van het DDMA Privacy Waarborg, dat toeziet op zorgvuldig gebruik van persoonsgegevens door DDMA-leden. Vier DDMA-leden zijn reeds geaccrediteerd. Met behulp van deze pilot-leden is de check de afgelopen weken verder aangescherpt.

De check kijkt naar de beveiliging van de marketingdatabase, zowel offline als online, als bij de ingang en de uitgang en verschaft een momentopname van waar je als organisatie staat en wat je kan verbeteren. Deelnemers krijgen een uitgebreid rapport met bevindingen en aanbevelingen voor eventuele verbeteringen in de organisatorische databeveiliging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond