Deel dit artikel
-

100 miljoen groeigeld voor neobank Vivid Money

De mobiele bank Vivid Money heeft 100 miljoen euro groeigeld opgehaald om zijn diensten verder over Europa uit te rollen.

Bovendien zijn de Duitsers uit Berlijn van plan hun portfolio te verbreden. In de wereld van de neobanken heeft Vivid Money overigens al een breed pallet. Naast reguliere bankdiensten vinden klanten er ook de mogelijkheid om te investeren in aandelen, ETF’s, edelmetalen en tientallen cryptomunten.

De Series C-ronde wordt geleid door Greenoaks Capital. Andere deelnemers aan deze ronde zijn Ribbit Capital en SoftBank Vision Fund 2. Greenoaks zit reeds in bedrijven als Deliveroo, Discord, Flipkart, Robinhood en Stripe.

Vivid Money is pas in 2019 opgericht en ging in 2020 van start met zijn consumentendienst. Aan de basis ligt de technologie van Solarisbank. Dat biedt een banking-as-a-serviceplatform. De bankapp bedient nu een half miljoen klanten in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Het heeft kantoren in Berlijn, Amsterdam, Dublin en Moskou.

Met het nieuwe geld wil de onderneming zijn personeelsbestand verviervoudigen. Dat moet leiden tot een miljoen klanten in negen landen eind 2022. Een jaar later moet de hele EU worden bediend.

Er is ondertussen een waaier aan zogeheten neobanken actief in Europa. Naast een gevestigde partij als bunq (2012) zijn dat bijvoorbeeld ook N26, Revolut en Monzo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond