Deel dit artikel
-

10.000 exemplaren van e-thermostaat verkocht

Essent heeft al 10.000 exemplaren verkocht van de E-thermostaat van Essent, de via smartphones op afstand te bedienen kamerthermostaat.

De E-thermostaat is een kamerthermostaat die met een smartphone of tablet-pc op afstand hoger of lager gezet kan worden. Het product maakt onderdeel uit van de nieuwe productlijn ‘Mijn-E’ die consumenten slimme energieoplossingen levert die hen helpen om inzicht te krijgen in het energieverbruik. En daarmee grip op de energierekening.

Op termijn gaat Essent ook producten op de markt brengen die inzicht geven in het energieverbruik en waarmee apparaten en verlichting via apps kunnen worden bestuurd. Ook komen er nieuwe toepassingen die aansluiten slimme energiemeters. Die zullen vooral gericht zijn op het effectief inzetten van duurzame, maar onvoorspelbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Deel dit bericht

4 Reacties

Bart

– gem.NL gezin betaalt gem. €150/mnd voor energie.
– daarvan is is €100 voor gas
– daarvan is €95 voor verwarming (cv).
– daarvan wordt 0% bespaard door deze wifi-thermostaat omdat alle bestaande thermostaten nu ook al schakel-tijdstippen ingebouwd hebben. Instellen de je een keer, en daarna nooit meer.
het kost veel meer energie om je huis ’s morgen terug te schakelen naar 16C – de hele dag weg te ze zijn en dan weer 500m3 te verwarmen naar 20/21C. Daarnaast hebben radiatoren al thermostaatknoppen.
Leuke gadget, maar gaat niet helpen om energie te besparen.

James

Leuke marketing tool, zit slim in elkaar, ben ik de enige die 10,000 stuks een wat teleurstellend aantal vind?

Op thermostaat gebied vind ik de Nest Learning Thermostat, ontworpen is door een oud-medewerker van Apple, veel interesanter als besparingstool.

J.K. De Vries

Nou Bart ik weet niet in welke wereld jij leeft, maar er klopt niets van jou verhaal. echt niet dat elk huis een thermostaat met schakel-tijdstippen ingebouwd heeft.

Bart

@JKdeVries
– *klok*thermostaten worden volgens mij al sinds 1987 verkocht in Nederland…
– Thermostaatkranen (op de radiator) al weer wat eerder weer.
Daarenboven-1: waar het om gaat is dat als je eenmaal je schakeltijdstippen (dag, tijd) en bijbehorende temp. ingesteld hebt, je dat niet meer zult wijzigen. Ergo bestaande functionaliteit alleen niet via het web, maar ook niet nodig via web.
Daarenboven-2: flink afkoelen en later opnieuw opwarmen van de lucht in het pand, kost meer energie, dan slechts een paar graden terugschakelen.

Dit soort tools worden pas leuk als mensen ook deze schakelfunctionaliteit *anoniem* kunnen benchmarken met andere gebruikers, gasverbruik, panden, aanwezigheid, gezinssamenstelling etc. etc.

Maar goed – het is een eerste stap.
Wel goed dat Eneco iig inziet dat domotica de volgende groeimarkt wordt en dat ze daar iets gaan doen.
Zouden de kabelaars ook eens moeten doen, als ze van hun platgetrapte triple-play model af willen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond