Deel dit artikel
-

17 miljoen financiering voor ticketsite Seatwave

Seatwave, een site om toegangskaartjes te ruilen, verwerft een kapitaalinjectie van 17 miljoen dollar voor Europese groei. Het bedrijf werkt zich een stapje verder in de kijkers van eBay.

Een verklaring persbericht publiceerde Seatwave niet, maar investeerder Fred Destin van Atlas Venture bevestigt op zijn blog dat zijn bedrijf een van de partijen is die miljoenen euro’s in de groeiende Europese ticketsite steekt.

Seatwave begon in 2006 in Engeland en wil de grootste marktplaats voor toegangskaartjes in Europa worden. Daarbij gaat het enkel om tickets voor muziek, theater en sport, geen andere evenementen.

De Nederlandse markt betrad Seatwave middels de overname van ticketsite Skelper. Skelper was op dat moment nog maar net twee jaar in bedrijf en richtte zich vooral op samenwerkingsverbanden met voetbalclubs.

Seatwave zegt dat de omzet in het eerste kwartaal met 199 procent is gestegen ten opzicht van het jaar ervoor. De brutowinstmarge groeide met 301 procent. Absolute cijfers geeft het niet. Seatwave zegt Europees marktleider te zijn met de handel in tweedehands tickets. De 1,9 miljoen bezoekers aan zijn sites in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland zouden aanzienlijk meer zijn dan wat concurrent Live Nation verwerkt.

In Nederland zou het aantal verkochte kaartjes met 234 procent zijn gestegen in 2008, vergeleken met het jaar ervoor. Absolute aantallen geeft het niet.

Behalve Atlas Venture namen ook Accel Partners, Mangrove Capital Partners, Fidelity Ventures en AdInvest deel in deze vierde financieringsronde. Het totaal aan extern aangetrokken kapitaal is nu 53 miljoen dollar.

De snelle groei en de marktpositie van Seatwave zal niet onopgemerkt aan de aandacht van eBay zijn voorbij gegaan. Het is niet bekend of de bedrijven op enige manier ooit over samenwerking spraken. Het staat echter vast dat het soort bedrijf dat Seatwave is, eBay aanspreekt. eBay betaalde in januari 2007 310 miljoen dollar  om de Amerikaanse ticketsite Stubhub over te nemen. Over de prestaties daarvan zegt het nooit iets in de kwartaalberichten.

Foto: stignygaard (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond