Deel dit artikel
-

175 miljoen voor Groningse bedrijven van Rabobank en partners

Rabobank en een groep partners steken 175 miljoen euro in Groningse start-ups en scale-ups. Naast internetbedrijven kunnen ook bedrijven in de agri-food, energie, gezondheid en chemie meedingen naar een kapitaalinjectie.

Het kapitaal voor bedrijfsactiviteiten is onderdeel van een groter investeringsplan van Rabobank Stad en Midden Groningen. De bank en partners maken vandaag bekend dat ze 500 miljoen euro in lokale economische infrastructuur steken.

Zo gaat er ook 250 miljoen euro naar investeringen in vastgoed en infrastructuur, zoals multifunctionele gebouwen, woon- en recreatie-oplossingen en openbare, gedeelde diensten en 75 miljoen euro naar fysieke, multifunctionele faciliteiten en diensten, zoals deel-apparatuur, research faciliteiten en deelmobiliteit.

In zes jaar tijd is Campus Groningen uitgegroeid tot een van de grootste campussen in Nederland. Met meer dan 200 bedrijven en drie kennisinstellingen, is de Campus goed voor ruim 22.000 banen. De Campus wil de komende jaren flink groeien en het Campus Community Fund moet dit mede mogelijk maken.

Bij de ontwikkeling van het fonds hebben Rabobank Stad en Midden Groningen, NOM en Campus Groningen samenwerking gezocht met verschillende belanghebbenden in de regio. Onder hen: Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, het UMCG, gemeente en provincie Groningen en campusbedrijven zoals Avebe, Mercachem Syncom en de LIFE Cooperative.

Foto: metro centric (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond