Deel dit artikel
-

Nieuw digitaal platform voor Amsterdamse ondernemers

StartupAmsterdam en Smart Health Amsterdam gaan samen met Startupbootcamp een nieuw platform lanceren ter ondersteuning van Amsterdamse ondernemers. Het programma, Amsterdam Squared, is volledig online.

Het nieuwe platform moet de ontwikkeling en verdere groei van Amsterdamse start-ups en scale-ups stimuleren door middel van relevante content, e-learning, een online gemeenschap en een groot aantal exclusieve deals van Startupbootcamp, mede mogelijk gemaakt door bedrijven als Amazon Web Services en Freshworks.

Accelerator Squared is de afgelopen 18 maanden binnen Startupbootcamp ontwikkeld als interne start-up. De kiem voor dit initiatief werd gelegd toen Patrick de Zeeuw, medeoprichter en CEO van Startupbootcamp, een digitaal platform wilde ontwikkelen voor ondersteuning van de reguliere accelerators van Startupbootcamp.

De Zeeuw meende dat de die maanden durende programma’s van Startupbootcamp, waarvoor de oprichters van startups moesten reizen naar de locatie waar het programma werd aangeboden, vervangen konden worden voor volledig digitale programma’s.

Een kleine groep Startupbootcamp-medewerkers onder leiding van Kauan von Novack, is hiermee aan de slag gegaan.

Startupbootcamp (SBC) behoeft nauwelijks introductie: het accelerator programma voor startups en scale-ups draait onder meer in Amsterdam, Milaan, Melbourne, New York, Dubai, Kaapstad en Osaka. De programma’s geven startups en scale-ups directe toegang tot een internationaal netwerk van de meest relevante mentors, klanten en investeerders per sector.

StartupAmsterdam is een publiek/privaat actieprogramma van de Gemeente Amsterdam ten behoeve van het ondersteunen van start-ups, scale-ups, ondernemers en andere spelers in het Amsterdamse ecosysteem.

StartupAmsterdam neemt sinds 2015 deel aan tientallen projecten en initiatieven om innovatief en duurzaam ondernemerschap te ondersteunen.

Smart Health Amsterdam is een reeds bestaande gemeenschap voor alle organisaties die werken aan het voorkomen en behandelen van ziekten en het stimuleren van een gezonde levensstijl. Het platform van Smart Health Amsterdam stimuleert innovatie en samenwerking tussen zakelijke, academische en publieke partners in de Metropoolregio Amsterdam.

Start-ups en scale-ups die aan de digitale accelerator van Amsterdam Squared willen deelnemen, kunnen zich gratis inschrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond