Deel dit artikel
-

3,4 miljard euro via Tikkies in 2020

Er is in 2020 voor 3,4 miljard euro aan Tikkies betaald, 800 miljoen euro méér dan in 2019. Alles bij elkaar opgeteld, is er sinds de lancering van de betaalapp al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt, zo blijkt uit gegegevens die initiatiefnemer ABN vanochtend bekend heeft gemaakt.

Op het hoogtepunt van dit jaar zijn 193 Tikkies per minuut betaald, 43 per minuut méér dan de piek in 2019. In 2020 is 66 procent van de Tikkies binnen een uur betaald, en 38 procent zelf binnen 5 minuten.

Door corona moesten mensen in 2020 noodgedwongen voor een andere invulling kiezen. Dat is goed terug te zien in de omschrijvingen van de betaalverzoekjes. Zo is het avondje uit veranderd in samen thuis genieten van een bezorgmaaltijd en zag Tikkie eveneens een toename in de verzoekjes voor boodschappen. Andere betaalverzoeken hadden betrekking op puzzels, planten en mondkapjes.

Veel horecazaken gingen snel over op afhalen of bezorgen en handelden de betaling via Tikkie af.

Maar ook buiten de horeca wisten ondernemers Tikkie te vinden. Zo zetten kerken en voedselbanken een Tikkie QR-code in om contactloos en op afstand geld op te halen. Retailers zonder webshops gebruikten Tikkie in combinatie met bestellingen via Facebook en Instagram.

Volgend jaar wil Tikkie met derden acties opzetten die de ervaring binnen de app leuker maken voor gebruikers. Denk hierbij aan winacties of korting op producten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond