Deel dit artikel
-

350.000 gebruikers Rabo Mobiel Bankieren

Rabobank denkt dat internetbankieren via de computer over zijn hoogtepunt heen is. De nieuwe groei komt uit het mobiele platform. Onlangs noteerde de bank zijn 350.000ste gebruiker voor mobiel bankieren via een app.

Programmamanager Mobiel David-Jan Janse van Rabobank Nederland: “Uit alles blijkt dat mobiel bankieren geaccepteerd wordt. Jongeren en studenten bijvoorbeeld beginnen direct met mobiel bankieren en slaan de fase om online te bankieren over.”

Komend weekend publiceert Rabobank een beschouwing op digitaal bankieren en in 2011 en 2012. Daar valt onder meer in te lezen dat ‘mobiele nieuwelingen’ zich het nieuwe kanaal eerst eigen moeten maken voordat ze er echt mee aan de slag gaan. Het populairste onderdeel van de mobieel Rabo-apps is de saldocheck. In de volgende fase gaan de meeste klanten ertoe over om ook betalingen te verrichten.

Eind november noteerde Rabobank de 350.000ste gebruiker van zijn mobiele platform. De app is, inclusief de updates, 1,3 miljoen keer gedownload. Van de genoemde actieve gebruikersgroep checkt 60 à 80 procent regelmatig zijn saldo of maakt geld over naar eigen of andere rekeningen.

Meer dan drie miljoen van de tien miljoen Raboklanten doet aan internetbankieren.

Hoewel mobiel bankieren overal mogelijk is, blijkt uit een steekproef dat de meeste klanten de financiële applicatie thuis gebruiken:


Deel dit bericht

3 Reacties

Peter

Het blijft linke soep. Alles wat door mensen gemaakt is kan ook weer gekraakt worden!

Gijs Vroom

@Peter Dat is wel een hele algemene opmerking. Zo kun je ieder online initiatief te lijf 🙂

BSB

Peter,

Dan doe jij het toch lekker niet via de mobiel, je bent niks verplicht hoor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond