Deel dit artikel
-

Crypto-gerelateerde criminaliteit naar 14 miljard dollar

Crypto-gerelateerde criminaliteit steeg vorig jaar naar een recordhoogte van 14 miljard dollar, een stijging van 79 procent ten opzichte van de 7,8 miljard in 2020, althans volgens cijfers van blockchain-analysebedrijf Chainalysis.

Chainalysis baseert zich op online portefeuilles die zijn gekoppeld aan criminele activiteiten zoals ransomware, piramidespellen en oplichting.

Wel is die criminaliteit amper 0,15 procent van het totale transactievolume van 15,8 biljoen. Chainalysis waarschuwt dat dit cijfers nog steeds zou kunnen stijgen naarmate het bedrijf meer criminele portefeuilles op het spoor komt.

De stijging komt deels door de toename van DeFi, oftewel Decentralized Finance (DeFi), de beweging die gedecentraliseerde netwerken en de blockchain gebruikt voor traditionele financiële producten zonder tussenpersonen. Deze platforms worden vaker gebruikt voor witwaspraktijken.

Crimineel misbruik van cryptogeld creëert enorme belemmeringen voor verdere acceptatie, verhoogt de kans dat door autoriteiten beperkingen worden opgelegd en onschuldige mensen over de hele wereld het slachtoffer worden, schrijft Chainalysis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond