Derp

‘3D Nokia Maps vervangt Bing Maps’

Na Apple lijkt ook Microsoft een nieuwe kaartleverancier te gaan selecteren: Nokia. Naar verluidt wordt Bing Maps op Windows Phone standaard vervangen door Nokia Maps.

Dat zou gaan gebeuren met de introductie van Windows Phone 8, zo melden bronnen. Ook zal Skype (tegenwoordig van Microsoft) in de systeemsoftware worden opgenomen. Microsoft gaat Windows Phone 8 volgende week demonstreren aan een select gezelschap.

Maandag maakte Apple bekend dat het Google Maps in iOS vervangt door kaarten van eigen makelij. Navigatiebedrijf TomTom maakte dinsdag bekend dat het een van de leveranciers van de kaarten is. Andere leveranciers zijn Waze, Getchee, Localeze, Urban Mapping, DMTI en MapData Sciences.

Hoeveel Apple betaalt voor die gegevens is niet bekend, maar woordvoerder Taco Titulaer van TomTom suggereerde bij BNR Nieuwsradio dat de deal wellicht wel de redding van het bedrijf is geweest. TomTom levert, net als andere bedrijven, navigatie-apps voor iOS. Met de introductie van turn-by-turn navigatie in iOS6 dreigt die markt nu definitief op te drogen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug