Deel dit artikel
-

45 miljoen voor fitnessstartup eGym

Investeerder HPE Growth Capital uit Amsterdam investeert miljoenen euro’s in het Duitse eGym. Met eigen hardware, software en trainingsprogramma brengt de startup de business van fitnessstudios naar de 21e eeuw.

HPE Growth Capital steekt als nieuwe aandeelhouder samen met de zittende partijen Highland Capital Partners, HTGF en Bayern Kapital voor 45 miljoen euro een belang in eGym. Hoeveel de Nederlanders exact investeren is niet bekend, maar wel is duidelijk dat ze een belang van 17 procent hebben verworven.

eGym is een bedrijf uit Duitsland dat inmiddels over verscheidene Europese landen uitzwierf. Onder meer naar Nederland, Frankrijk, Spanje en Engeland.

Met het groeigeld wil eGym zijn activiteiten naar Amerika uitbreiden. De propositie van het vier jaar oude bedrijf is anders dan andere fitnessstartups. Oprichters Florian Sauter en Philipp Rösch-Schlanderer verkopen allereerst achttien zelfontwikkelde fitnessapparaten. Die zijn allen voorzien van een interface om te koppelen met diensten van Runkeeper, Fitbit en bijvoorbeeld Witthings. Wie traint bij een studio met deze apparatuur synchroniseert zijn resultaten direct naar de cloud.

Daarnaast biedt het bedrijf trainingsschema’s in de eigen app, persoonlijke analyses en adviezen in de premiumdienst. Voor sportscholen biedt eGym online marketingdiensten om nieuwe klanten via internet naar de locatie te lokken.

De onderneming heeft een omzet van circa tien miljoen euro en nadert het punt van winstgevendheid.

Foto: Hsing Wei (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Roy van Lieshout

Interessante ontwikkeling!

Technogym bied al ondersteuning om 3de partijen te koppelen waaronder de genoemde diensten. Erg waardevol in het meten van performance. 🙂

willem

Wat telt zijn de resultaten. Maar wat zijn de resultaten na 10 weken e-gym? Ik voel me stukken beter, maar ook meer ‘zekerder’, zoals bij het traplopen met spullen in de hand. Ik hoef de trapleuning nu niet meer vast te houden. Bukken, boven de macht werken (bomen snoeien). Ik slaap vaster, wordt ‘s-nachts niet meer wakker, ben ‘s-morgens echt uitgerust en voel me energieker. De kwaliteit van leven is echt opgeschroefd door de training met de e-gym. Ik had dat nooit gedacht, maar het is echt zo! Ik kan het iedereen, maar zeker leeftijdsgenoten, aanbevelen.
Om met Johan Cruijff te spreken: “Je ziet het pas als je het door hebt”. Voor Kei-Fit in Gendringen met de e-gym zou ik zeggen: “Je voelt het pas als je het ervaren hebt”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond