Deel dit artikel
-

66 procent Nederlanders wil bestanden in de cloud opslaan

Twee derde van de Nederlanders vindt het handig om altijd en overal toegang te hebben tot hun bestanden via een clouddienst. Tegelijk maken zij zich meer zorgen over de veiligheid van in de cloud opgeslagen gegevens. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper op basis van zijn Consumer Insights panel eind tweede kwartaal van 2017.

Vergeleken met 2013 is er niet of nauwelijks sprake van een verandering in het aantal mensen dat zich zorgen maakt om de privacy van hun in de cloud opgeslagen bestanden. Ging het destijds om 54 procent, in 2017 was het zelfs iets minder: 52 procent. Er is wel sprake van een groeiende bereidheid om te betalen voor cloudopslag, In 2013 was dat 11 procent. Dat is nu 18 procent.

Ook zijn er weinig significante verschillen tussen mannen en vrouwen. In vrijwel alle gevallen lijken mannen het wat meer dan vrouwen eens met stellingen zoals hoe handig het is om data in de cloud op te slaan of het gevaar hiervan voor privacy. Grotere verschillen worden zichtbaar bij de bereidheid om voor clouddiensten te betalen. Is dit 12 procent bij vrouwen, bcloudij mannen is dit het dubbele: 24 procent.

Dit bericht is 15 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond