Deel dit artikel
-

Startup Peerio brengt versleutelde berichtenapp naar iOS en Android

Startup Peerio heeft zijn versleutelde berichtenapp voor iOS en Android uitgebracht. Tot voor kort was er alleen een desktopversie.

Peerio ondersteunt onder meer cloudopslag, groepschat en offline berichten lezen. Initiatiefnemer is Nadim Kobeissi, bekend van de CryptoCat chatapp en MiniLock.

End-to-end-encryptie wordt steeds meer standaard bij berichtenapps. Zo gaat WhatsApp de versleuteling om berichtjes te beveiligen, uitbreiden naar de belfunctie. WhatsApp gebruikt de technologie van Open Whisper Systems voor zijn beveiliging. Dit bedrijf is bekend van de app Signal. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou door de versleuteling van WhatsApp in een crimineel onderzoek al zijn vastgelopen.

Versleutelde berichtenapps staan volop in de belangstelling door de weigering van Apple om de FBI toegang te geven tot een iPhone 5 van terrorist Syed Farook, die in december met zijn vrouw veertien mensen vermoorde. De FBI wilde dat Apple software maakt waarmee ze toegang kunnen krijgen tot iPhones van criminelen of terroristen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie suggereerde dat het mogelijk Apple gaat dwingen om de broncode van de systeemsoftware iOS af te geven.

Peerio — Private Messages and Files For Everyone from Peerio on Vimeo.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jelv

Nadim Kobeissi is afgelopen januari vertrokken bij Peerio omdat ze een backdoor wilde bouwen om te verkopen en omdat hij afgeperst werd voor rechten over miniLock (ander project van Nadim). Volledig verhaal staat hier http://www.forbes.com/sites/ygrauer/2016/01/25/peerio-co-founder-on-why-he-left-the-company-hint-it-had-to-do-with-admin-backdoors/#4efd28a5504c. Tweets van Nadim staan hier: https://twitter.com/kaepora/status/688343432008454144 http://i.imgur.com/DEPXKHe.png

Peerio maakt geen opmerking over hun bedrijfsmodel of hoe ze geld willen verdienen. Kortom geen Ethical Design https://ind.ie/ethical-design/ en geen reden om het te ondersteunen met een download.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond