Deel dit artikel
-

Aandelenkoers Nokia negatief na nieuwe Lumia’s

Beleggers hebben gisteren negatief gereageerd op de aankondiging door Nokia van nieuwe Lumia smartphones. De vrees is dat de Finnen te veel op een paard wedden.

Ondanks Pureviewtechnologie, PureMotion HD+-scherm en draadloos opladen maakte de nieuwe Lumia 920 geen indruk op beleggers. De koers daalde kort na de persconferentie van het bedrijf in New York met vijftien procent.

Beleggers zijn er niet van overtuigd dat Nokia het met Windows Phone gaat redden. De telefoonfabrikant wil zich onderscheiden door geen Android-toestellen op de markt te brengen, maar vooralsnog moet Windows Phone zich nog bewijzen.

Over het tweede kwartaal leed Nokia een verlies van 1,4 miljard euro. De verkoop van smartphones daalde met veertien procent tot tien miljoen. Vier miljoen van die toestellen draaien op het platform van Nokia’s toekomst: Windows. Zestig procent is nog Symbian en MeeGo, maar dat zijn niet de toestellen die geld in het laadje brengen.

Daarnaast is er de vrees dat het nieuwe vlaggenschip van Nokia volgende week alweer is vergeten, als Apple de iPhone 5 lanceert. Apple groeit in de VS zelfs zonder dat nieuwe toestel. Het iOS-marktaandeel steeg met twee procent naar 33,4 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond