Deel dit artikel
-

Accelerator Media-Saturn open voor tweede ronde

Media-Saturn, het moederbedrijf van onder meer Media Markt, is op zoek naar startups voor zijn tweede acceleratorprogramma.

Het soort bedrijven dat wordt gezocht varieert van FinTech en Internet-of-Things tot Connected Home, AdTech en Mobile Commerce. Zo lang het maar starters zijn en ze een connectie hebben met de bedrijfsprocessen van Metro Group.

Aan de eerste ronde, waarbij de deelnemers in honderd dagen toewerken naar een publieke pitch voor geïnteresseerden, deden vier bedrijven mee. Onder hen het Nederlandse MyHomeServices.nl.

De inschrijving voor de tweede ronde loopt tot eind deze maand. Wie wordt toegelaten, gaat ermee akkoord vijf procent van de aandelen in te wisselen voor 30.000 euro ‘pizzageld’. Daarvoor krijgen de deelnemers ook een kantoor in München, toegang tot een hardwarelab en een grote groep Duitse mentoren.

De accelerator, Spacelab genaamd, schermt met zijn grote internationale bereik van 4,5 miljoen consumenten in vijftien landen. Of en hoe Media-Saturn die belofte naar de praktijk vertaalt, moet nog blijken.

Foto: Rob Faulkner (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond