Deel dit artikel
-

ACM ondersteunt verzoek tot onderzoek overname Kustomer door Facebook

De Europese Commissie gaat de overname van Kustomer door Facebook onderzoeken. Verschillende Europese mededingingsautoriteiten, waaronder de Autoriteit Consument & Markt (ACM), ondersteunen het verzoek van Oostenrijk aan de Europese Commissie om deze overname te beoordelen.

Kustomer maakt geavanceerde klantservicesystemen voor bedrijven voor onder andere het afhandelen van vragen, bestellingen en retouren. In die systemen worden verschillende contactmogelijkheden, bijvoorbeeld via Facebook, Instagram en WhatsApp geïntegreerd in de klantafhandeling.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft zorgen dat deze overname slecht kan zijn voor de concurrentie en kan leiden tot hogere prijzen, slechtere kwaliteit of minder innovatie in Nederland en de Europese Unie. De ACM heeft vooral zorgen dat de overname gevolgen kan hebben op de markten voor klantservicesystemen en online advertenties.

De ACM ziet zowel in de farmaceutische industrie als bij bedrijven in de digitale economie dat grote bedrijven kleine, vaak innovatieve bedrijven opkopen. Op die manier kan een groot bedrijf bijvoorbeeld sneller innovatieve producten maken en op de markt brengen. Maar er zijn ook risico’s. Zo kan toekomstige concurrentie worden belemmerd of weggenomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond