Deel dit artikel
-

Active Ants opent distributiecentrum in Duitsland

Vorige maand in België en volgende week opent Active Ants een distributiecentrum in Duitsland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

In de plaats Dorsten wordt op 1 september het eerste pakketje samengesteld en meegenomen door een van de logistieke partners van de betreffende webwinkel. Active Ants heeft daar zijn eerste Duitse locatie geopend. Die is tienduizend vierkante meter in omvang. Er werken honderd mensen en 250 robots. Het ‘mechanische personeel’ haalt de producten uit de schappen en doet ze kratten en brengt die naar een van de twee inpakmachines.

Directeur Jeroen Dekker vertelt tegen Emerce dat hij in België en Duitsland hetzelfde model toepast als in Nederland. Dat houdt in: meerdere gerobotiseerde locaties waarmee hij zich richt op kleine en middelgrote webwinkels. “Vijftig procent van de e-commercemarkt in Duitsland is handen van de grote marktplaatsen, maar de andere helft niet.”

Een belangrijke reden om naar omringende markten uit te breiden, is de vraag die Dekker ervaart van zij klanten. Die zoeken klandizie in het buitenland en vragen hun leverancier of die kan volgen.

Dekker omschrijft de markt als versplinterd maar ook sterk in ontwikkeling. Partijen met diverse achtergronden mengen zich er. Containerbedrijf Maersk, bijvoorbeeld, kocht recent nog twee specialisten in logistiek voor e-commerce. En: CTP uit Tsjechië legde vorige week driehonderd miljoen euro neer voor een cityhub in Amsterdam.

“De markt raakt vol, wordt concurrerend, maar is nog niet vergeven. Als Active Ants hebben we tien jaar ervaring.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond