Deel dit artikel
-

Nieuw fulfillmentcentrum Active Ants, verdubbelt capaciteit

Fulfillmentspecialist Active Ants opent een nieuwe locatie in Roosendaal en vergroot daarmee zijn capaciteit van drie naar op termijn elf miljoen pakketjes. Directeur Jeroen Dekker breidt zijn activiteiten volgend jaar uit naar België en daarna Duitsland.

De bouw van het nieuwe magazijn begon net voor de zomervakantie en ondanks de coronamaatregelen rondden de bouwers het miljoenen kostende project in de afgelopen weken af. De eerste webwinkels hebben er hun voorraden liggen en laten die daar ook inpakken en verzenden. In de komende drie jaar gaat de locatie, 20.000 m2 groot, naar volle capaciteit.

Roosendaal wordt ook de nieuwe werkplek van de mensen van MSC Fulfilment in Etten-Leur. Dat bedrijf viel vrijwel exact een jaar geleden in handen van Active Ants. Dat had tot dan toen zijn enige en daarom hoofdlocatie in Nieuwegein.

De fulfillmentspecialist richt zijn magazijnen anders in dan de meeste vakgenoten. In plaats van pakketjes over lopende banden te verplaatsen, zet Active Ants robotautootjes in. Iets meer dan honderd opslag- en draagrobots halen items uit gestapelde bakken, rijden die naar de inpakstraat en vervolgens naar de afneemdocks van de dertien aangesloten vervoerders. Daardoor ligt er op een vierkante meter zes keer meer voorraad, aldus Dekker gisteren bij de presentatie in Brabant.

Het nieuwe filiaal werkt uiteindelijk met 200.000 in kolommen gestapelde bakken en drie automatische inpakmachines. De capaciteit ligt boven de acht miljoen pakjes per jaar voor 250 aangesloten kleine en middelgrote webshops.

Roosendaal, de hardware en software althans, vormt de blauwdruk voor de nieuw te bouwen locaties in België (Boom, tussen Mechelen en Antwerpen) en in Duitsland. De software draait op Microsoft Azure.

Active Ants is sinds 2018 onderdeel van BPost Group, dat voor e-commerce ook de aangekochte bedrijven DynaGroup (2016) en Radial (2017) inzet voor e-commerce.

BPost Group heeft acht commerciële fulfillmentcentra in Europa. Twee in Nederland en zes van Radial in het VK (1), Nederland (1), Duitsland (2), Italië (1) en Polen (1).

Korte video-impressie van het nieuwe magazijn:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op YouTube)

Deel dit bericht

2 Reacties

Leiden

Toen ik het bericht las dacht ik dat een lokale ondernemer zeer goed bezig was, maar blijkt van het postbedrijf van België te zijn. Das natuurlijk een stuk makkelijk.

Wel vreemd dat Bpost geen commerciële fulfillmentcentra in België heeft..?

Ricardo

In België is de wetgeving heel omslachtig, daarom wijken heel veel webwinkels en fulfillmentcentra uit naar de omliggende landen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond