Deel dit artikel
-

Activision Blizzard in de etalage

Spellenmaker Activision Blizzard is te koop en moet zeker acht miljard opbrengen. Het probleem voor de verkoper: er lijkt niet zo veel interesse.

Media- en telecombedrijf Vivendi wil zijn belang van 61 procent in Activision Blizzard van de hand doen. De Fransen beschouwen de exploitatie van games niet meer als kernactiviteit. Telecom, muziek en video blijven over.

Eind vorige week bevestigde voorzitter Jean-René Fourtou dat hij zijn aandeel in de Amerikaanse maker van onder meer Call of Duty, World of Warcraft en de games bij speelfilms als Kung Fu Panda en Ice Age wil verkopen.

Hij deed zijn opmerking op het podium van een jaarlijks congres van investeringsbank Allen & Company. Zo’n publieke opmerking zou gelijk staan aan een openbare oproep aan iedereen die wil luisteren om Fourtou te bellen. De Fransen maken er duidelijk geen geheim van dat ze van de spellentak af willen.

Het aandeel van Activision Blizzard wordt gewaardeerd 8,3 miljard dollar. Het is de vraag of Vivendi dat ervoor krijgt. Persbureau Bloomberg weet dat grote namen als Microsoft/Xbox, Take Two Interactive en Walt Disney geen interesse hebben in het aandelenpakket.

De minderheid van de aandelen in Activision Blizzard staan in New York aan de beurs genoteerd. De koers van het aandeel ligt sinds 2007 stabiel tussen de tien en vijfiten dollar.

Foto: prenylastman (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Janssen

Eind vorige week bevestigde Fourtou wat…. ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond