Deel dit artikel
-

Actuele verkeersinfo Vlaanderen aangeboden als open data

Om de ontwikkeling van verkeersapplicaties te stimuleren, stellen het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de actuele verkeersgegevens van de meetlussen en de rijstrooksignalisatie op de Vlaamse snelwegen voor iedereen ter beschikking als open data. Die verkeersinfo, in real time, is gratis toegankelijk via het open data-portaal van de Vlaamse overheid.

Het Vlaams Verkeerscentrum publiceert al geruime tijd de datasets van zijn verkeersinformatie als open data (Datex2 en Otap). Sinds 2016 biedt ook het Agentschap Wegen en Verkeer verscheidene datasets over de weginfrastructuur aan en zorgt het voor de doorstroming ervan naar Geopunt.

Tegelijk loopt een proefproject om relevante mobiliteitsinformatie (zoals snelheidsbeperkingen) eveneens als open data aan te leveren aan kaartenmakers.

Op een 600-tal locaties op de Vlaamse snelwegen worden de verkeersstromen de klok rond gemeten aan de hand van dubbele detectielussen in het wegdek. Het VVC gebruikt die meetgegevens bij zijn dynamisch verkeersmanagement en voor de opmaak van verkeersinformatie in real time, maar ook voor allerlei studierapporten en analyses over de verkeersevolutie in Vlaanderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond