Deel dit artikel
-

Adobe brengt Photoshop en Illustrator naar het web

De bekende Adobe toepassingen Photoshop en Illustrator zijn voortaan ook direct te gebruiken op het web, zonder downloads. Ook is geen Creative Cloud-abonnement nodig om bestanden te bekijken of van commentaar te voorzien.

Beide applicaties ondersteunen lichte bewerkingen op het web en zijn vooral bedoeld om het samenwerken te vergemakkelijken. Zo kunnen fotografen een link sturen naar een opdrachtgever om een foto te laten zien zonder deze per mail te verzenden.

Photoshop op het web is beschikbaar als openbare bètaversie en Illustrator volgt later.

Adobe kondigde ook nog enkele andere diensten aan zoals Creative Cloud Spaces: een virtuele ruimte waar iedereen die aan een project werkt, op een centrale locatie creatieve bestandens kan openen, organiseren en delen.

Creative Cloud Canvas is een plek waar teams samen creatief werk kunnen opmaken, visualiseren en beoordelen. Allemaal in real-time, rechtstreeks in de browser.

Adobe toont zijn nieuwste producten op het virtuele congres MAX, van 26 tot en met 28 oktober. Het congres is gratis te bezoeken en alle MAX-sessies zijn later on-demand terug te kijken.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Too little too late…. Sinds ik Photopea heb ontdenkt heb ik de Adobe Cloud opgezegd. Dit is een gruwelijk goede webbased Photoshop kloon die vergelijkbaar is met de stand-alone versie van een paar jaar terug. Geen light versie zoals Adobe nu zelf uitbrengt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond