Deel dit artikel
-

Adyen komende weken naar de beurs

Betaalbedrijf Adyen, leverancier van veel grote techbedrijven, kondigt vandaag plannen voor een beursgang aan. Binnen nu en een paar weken wordt vijftien procent van de aandelen naar de beurs gebracht.

Met de beursgang geeft Adyen zijn investeerders de gelegenheid hun participatie te verkopen. Het geld is niet direct nodig om de operaties of groeiplannen te financieren.

Adyen is een winstgevend bedrijf met een omzet van 218 miljoen euro (+38%) en een transactievolume van 108 miljard in 2017.

CEO en oprichter Pieter van der Does vertelt tegen het FD dat zijn bedrijf makkelijk nog een aantal factoren kan groeien.

Tot de klanten van Adyen behoren grote bedrijven als Microsoft, Netflix, Dropbox, Spotify en en in Nederland Coolblue en de Bijenkorf.

Informatie over de beursgang staat hier. verschijnt vermoedelijk in de loop van de dag op de site van Adyen. Het bedrijf wordt gewaardeerd op vijf à tien miljard euro. Tot de grootste aandeelhouders behoren Iconiq Capital, Index Ventures, Temasek en General Atlantic.

Van der Does en zijn compagnons bouwden al eerder een online betaalbedrijf: Bibit. Dat verkochten ze in 2004 aan Royal Bank of Schotland (RBS).

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Leonard wolters

De link naar Adyen laat direct ook zien dat de omzet vorig jaar al groter was dan 1 miljard (tweede artikel press release). Dat is behoorlijk indrukwekkend.

Echt mega knap.

Robin Kaljouw

Dat Adyen zo groot is geworden is vooral te wijten aan de banken. Ze lichtjaren achterlopen als het gaat om (gemakkelijk) online betalen.

Hetzelfde geldt ook voor bedrijven als bijvoorbeeld Paypal.

laurian van glaanen weijgel

fascinating

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond