Deel dit artikel
-

Adyen praat over beursgang

Betaalbedrijf Adyen uit Amsterdam zou gesprekken voeren met zakenbanken die begeleiding zouden kunnen geven bij een beursgang, die mogelijk dit jaar nog plaatsvindt.

Of, wanneer en voor hoeveel er een beursgang plaatsvindt is alles behalve zeker maar het bedrijf voert er wel voorbereidende gesprekken over. Dat meldt althans persbureau Bloomberg op basis van bronnen rondom het bedrijf die bekend zijn met de inhoud van de verkenningen.

Volgens die ingewijde anonieme bronnen kan Adyen tot een miljard euro op de beurs willen ophalen. Dat zou het bedrijf een waardering geven van tussen de vijf en tien miljard euro.

Het bedrijf uit Amsterdam levert internationaal digitaal betaaldiensten. Tot de klanten behoren partijen als Uber, Facebook, Netflix en Spotify maar bijvoorbeeld ook travelpartijen als airberlin, Flixbus en Lufthansa. Bovendien levert het in-store betaalterminals. Winkelketen Action, bijvoorbeeld, gebruikt bij zijn kassa’s de pinapparaten van Adyen.

Sinds de oprichting in 2006 haalde CEO Pieter van der Does een kleine driehonderd miljoen dollar aan venturecapital op.

Adyenoprichters Van der Does (foto) en Arnout Schuijff verkochten hun eerdere betaalaanbieder Bibit in 2004 voor honderd miljoen euro aan Royal Bank of Scotland. Daarna begonnen ze betaaldienst Adyen. De grootste externe investeerder is General Atlantic.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

EVDP

Het is knap wat deze man presteert met een bedrijf wat niet echt iets bijzonders doet. Betalingen verwerken. Ik ben enigszins geschrokken van zijn presentatie skills en zijn beheersing van de Engelse taal (daar blinkt Roelant Prins ook niet in uit), maar dat doet niets af van de prestatie.

Het zal mij overigens niets verbazen als Adyen wordt overgenomen. Apple of Google of Amazon of …?

EVDP

In april 2017 zegt Pieter van der Does in het Financieele Dagblad ‘Een beursgang is nu niet logisch voor Adyen’. In December 2017 staat in het FD “Adyen overweegt beursgang”.

Ik denk dat Pieter van der Does de druk van General Atlantic begint te voelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond