Deel dit artikel
-

Adyen verwerft bankvergunning

Adyen heeft, naar nu blijkt, eind april een bankvergunning verworven. Hierdoor kan het zich, nog meer, profileren als een betaalspecialist. Het kan sneller gaan werken en meer financiële diensten aanbieden.

Dat signaleert Simon Lelieveldt op zijn weblog en werd gisteren door CEO Pieter van der Does (foto) in een interview met Het Financieele Dagblad nog eens bevestigd.

Volgens Lelieveldt is deze stap illustratief voor een trend waarbij ICT-bedrijven in de financiële sector zich steeds dichter naar de daadwerkelijk betaaltransactie toe bewegen. Een recent voorbeeld is ook Klarna dat, zoals enkele weken geleden bekend werd, in Zweden een bankvergunning wil.

De consultant: “Adyen heeft een vergunning voor rekeningen, bankleningen, betaaldiensten, het uitgeven en beheren van andere betaaldiensten, buitenlandse valuta en het uitgeven van elektronisch geld. Ik zou het een ‘betaalbank’ willen noemen”, al zal het ook in zekere mate leningen moeten gaan verstrekken.

Webwinkels die met Adyen werken, krijgen het voordeel dat ze sneller hun geld overgemaakt krijgen van eindklanten. Immers, Adyen hoeft de transacties niet maar te laten afhandelen bij een bank. Met de banklicentie wordt die schakel uit de keten weggesneden.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond