Deel dit artikel
-

AFM beboet beleggingszwendel

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt vorige maand in totaal zes bestuurlijke boetes te hebben opgelegd aan Rodeler (NL) B.V. en Rodeler Limited. Zij exploiteerden het online platform 24option.com, waarop beleggers konden handelen in contracts for difference (CFD’s).

Rodeler NL heeft klanten beleggingsadvies gegeven zonder te beschikken over de daarvoor vereiste vergunning.

Wat de zaak volgens AFM vooral ernstig maakt, is de wijze waarop Rodeler NL haar klanten advies heeft gegeven en heeft benaderd. Beleggers op 24option.com werden op slinkse wijze overgehaald om zo veel mogelijk te speculeren met zeer risicovolle CFD’s op valutaparen.

Over de risico’s werden beleggers bewust door Rodeler NL op het verkeerde been gezet. Rodeler NL deed het voorkomen alsof zij het klantbelang voor ogen had, maar was in werkelijkheid uit op het verlies van de klant, aangezien dit winst opleverde voor de Rodeler-groep. Dat verlies kwam er ook: gemiddeld raakten klanten ongeveer de helft van hun inleg kwijt. Medewerkers van Rodeler NL bleven klanten bovendien hardnekkig en ongewenst telefonisch achtervolgen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond