Deel dit artikel
-

Ahold neemt bol.com over

Bol.com wordt overgenomen door Ahold voor 350 miljoen euro. Dat hebben beide bedrijven vanochtend aangekondigd.  De ambitie van bol.com krijgt een extra impuls nu het onderdeel wordt van een sterk, internationaal retailbedrijf, stelt Ahold.

De overname komt als een complete verrassing aangezien Ahold eerder Wehkamp.nl als overnamekandidaat zag. Bol.com is de meest bezochte retail website in Nederland met 3,4 miljoen actieve klanten en een netto omzet van 355 miljoen euro in 2011.

‘Wij willen klanten de beste winkelervaring bieden in Nederland en België”, zegt directeur Daniel Ropers van Bol.com. “Bol.com biedt ons het platform, de schaal en de expertise die we nodig hebben om onze groei in online retailing te versnellen”, zegt Dick Boer, directeur van Ahold in een persbericht. “De operationele kracht in non-food van bol.com zal leiden tot een aanzienlijke uitbreiding van onze online aanwezigheid, naast het bestaande aanbod van albert.nl. Gezamenlijk zullen we klanten nog meer keuze, gemak en voordeel kunnen bieden.”

Bol.com wordt het vijfde retailmerk van Ahold in Nederland, naast Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en albert.nl. De directie van bol.com verandert niet en blijft leiding geven aan de verdere groei in het bestaande kantoor in Utrecht.

Ahold neemt 100 procent van bol.com over van de huidige eigenaren, Cyrte Investments en NPM Capital. Beide bedrijven geven om 11.00 uur een toelichting op het hoofdkantoor.

Deel dit bericht

3 Reacties

Polle van Elsacker

Lijkt mij een zeer sterke combinatie. Denk dat een speler als bijvoorbeeld Truus.nl hier zeker de effecten van gaat voelen. Zal me niet verbazen als er op termijn een stukje mode aan het aanbod zal worden toegevoegd.

Jeroen Bos

Niet geheel onverwacht omdat Ahold eerder aankondigde haar online activiteiten te willen versnellen. Maar Wehkamp was idd een meer voor de hand liggende keus. Nu maar afwachten wie de nieuwe eigenaar gaat worden van Wehkamp. Amazon ligt erg voor de hand, maar het zou ook zomaar Metro, Tesco of Walmart kunnen zijn…..

RetailHysteria

Geen beste move van Ahold, vlak voor de massieve launch van Amazon in Nederland. Vergelijking met Hyves komt direct in gedachten. Lees meer op http://www.retailhysteria.com over deze fout van Ahold.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond