Deel dit artikel
-

Airbnb voor 68 dollar per aandeel naar de beurs (update)

Airbnb trekt vanmiddag tegen een waardering van maximaal 37 miljard dollar naar de technologiebeurs Nasdaq. Het aandeel wordt verkocht voor 68 dollar. Het is daarmee de grootste techbeursgang van dit jaar.

De koers is veel hoger dan gepland. Aanvankelijk had Airbnb maximaal 50 dollar willen vragen. Maandag was het bedrag al verhoogd naar 60 dollar.

Airbnb heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het maakte in het derde kwartaal winst, maar over het hele jaar is er nog sprake van een fors verlies en lagere omzet. Een kwart van het personeel werd op straat gezet en er werd fors minder uitgegeven aan marketing.

Gisteren ging maaltijdbezorger DoorDash naar de beurs en later deze maand volgt nog het beursdebuut van videogameplatform Roblox. DoorDash deed het opvallend goed op de beurs. Het aandeel werd verkocht voor 102 dollar en de koerier wist zo 3,4 miljard op te halen.

2020 is verrassend genoeg een absoluut recordjaar voor IPO’s in de VS geworden met ruim 380 beursintroducties waarbij meer dan 140 miljard dollar werd opgehaald, zo blijkt uit cijfers van Dealogic. Dat is beter dan het beroemde jaar 1999, toen de internetbubbel zijn hoogtepunt beleefde.

UPDATE 11/12: De beurswaarde van Airbnb steeg donderdag naar 100 miljard dollar bij een openingskoers van 164 dollar per aandeel. Daarmee is Airbnb meer waard dan Marriott en Hilton gecombineerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond