Deel dit artikel
-

Verlies Airbnb nu al 700 miljoen dollar in 2020

Airbnb heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gegenereerd van 2,5 miljard dollar, 32 procent minder dan een jaar geleden. Het verlies liep op naar 700 miljoen. Dat blijkt uit het beursprospectus van het bedrijf.

In 2019 werd een verlies van 674 miljoen geleden op een omzet van 4,8 miljard.

Airbnb heeft maandag de benodigde stukken gedeponeerd voor zijn beursgang. Daarin staat dat het een kwart van zijn 7500 werknemers heeft moeten ontslaan, de marketingkosten heeft moeten verlagen en 2 miljard dollar aan leningen heeft moeten aantrekken om wat het noemt de COVID-19-storm te doorstaan.

De markt toont wel tekenen van herstel, zij het dat klanten nu vooral kamers dichter bij huis zoeken.

In het laatste kwartaal realiseerde Airbnb een winst van 219 miljoen op een omzet van 1,6 miljard, maar dat is wel fors lager dan een jaar geleden.

Het aantal te verhuren kamers of woningen is gedaald en zal mogelijk blijven dalen omdat kamers nu voor de lange duur worden verhuurd. In veel steden mogen kamers via platforms als Airbnb maar beperkt worden aangeboden.

Airbnb noemt Expedia als zijn grootste concurrent. Dat Amerikaanse bedrijf is eigenaar van verhuurplatform vrbo.

Airbnb gaat handelen onder de tickernaam ABNB op de schermenbeurs NASDAQ. Een datum voor de beursgang is nog niet bekend gemaakt.

Foto Airbnb

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond