Deel dit artikel
-

Airbnb gaat toeristenbelasting innen in Amsterdam

Airbnb gaat in Amsterdam toeristenbelasting in rekening brengen bij klanten. Ook wordt voortaan inzicht gegeven in de verhuuractiviteiten, zodat illegale hotels kunnen worden verbannen. Airbnd en de gemeente Amsterdam hebben hiertoe een overeenkomst getekend die vandaag wordt gepresenteerd.

Naar verluidt is Amsterdam daarmee de eerste stad ter wereld waarmee een zogeheten ‘memorandum of understanding’ wordt gesloten. In Amsterdam staan momenteel ongeveer 10.300 kamers en appartementen online.

Voor iedere overnachting in Amsterdam moet 5 procent toeristenbelasting worden betaald. Dat zal gaan gelden vanaf februari.

Airbnb en de gemeente Amsterdam werken verder aan een site voor verhuurders, met daarop informatie over particuliere vakantieverhuur, en links naar de regels die daarvoor gelden. Airbnb stuurt verder tweemaal per jaar een bericht naar verhuurders in Amsterdam, waarin zij aan de regels in Amsterdam worden herinnerd.

Nationale Nederlanden breidt per 1 januari zijn inboedelverzekering uit met een standaarddekking voor Airbnb-verhuur. Dat meldt de Volkskrant. Brand-, water- en stormschade is gedekt als de polishouder zijn woning maximaal twee maanden per jaar onderverhuurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond