Deel dit artikel
-

Akamai: Nederland loopt achter met mobiel internet

Nederland loopt achter met de snelheid van het mobiele internet. De gemiddelde snelheid bedraagt 5,5 Mbps, lager dan in bijvoorbeeld Slovenië, Oekraïne en Turkije. Het Verenigd Koninkrijk heeft het snelste mobiele internet ter wereld met 20,4 Mbps, zo blijkt uit het State of the Internet Report van Akamai over het eerste kwartaal van 2015.

Akamai verwacht dat Nederlandse gebruikers eisen gaan stellen aan de snelheid van mobiel internet, zeker nu (mobiele) video aan het opkomen is.

Op ander gebied doet Nederland het niet slecht. Nederland staat op de vijfde plaats wereldwijd met een gemiddelde internetsnelheid (via het vaste net) van 15,3 Mbps.

De gemiddelde internetsnelheid steeg in maar liefst 131 landen, waarbij Fiji een toename zag van wel 128 procent naar 6,2 Mbps en Japan een bescheiden toename van 0,4 procent tot 15,2 Mbps.

De gemiddelde wereldwijde pieksnelheid is toegenomen tot 29,1 Mbps. Nederland bekleedt op het gebied van pieksnelheden een dertiende plaats met een gemiddelde pieksnelheid van 61,5 Mbps.

Hoewel het IPv6-protocol veel in het nieuws is en in populariteit toeneemt, is het aantal unieke IPv4-adressen dat Akamai heeft gemeten in het eerste kwartaal van 2015 gestegen met bijna 10 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk en Japan lopen voorop. IPv6 groeit met name in Europa. België is hierbij nog steeds de koploper.

Deel dit bericht

3 Reacties

peter

Dus in de UK heeft men gemiddeld sneller mobiel internet (20,4 Mbps) dan wij in Nederland met het vast internet (15,4)? En dat terwijl ons vaste internet tot de top 5 van de wereld behoort? Lijkt me sterk…

Mike

Heel raar, vooral omdat het vaste internet van de UK maar 11.6 Mbps is volgens het rapport.. Ik kan me niet voorstellen dat dit het geval is.

bert

Meet gewoon het debiet: hoeveel GB verstookt een land per persoon. Zou Nederland wel eens top 3 kunnen zijn. Snelheid is niet relevant. Zeker niet met al dat kunstmatig gekrik voor de reclameborden. Ik heb 60/60 glas, op papier een instappertje, toch zou ik niet met 4G of een 120-200 mbit kabelabo willen ruilen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond