Deel dit artikel
-

Akamai: Technologie DDOS-aanvallen kinderspel

Het aantal en de frequentie van DDoS- en webapplicatie-aanvallen is nog steeds stijgende en het eerste kwartaal van 2016 vormde daarop geen uitzondering. Dat zegt technologiebedrijf Akamai. Meest verontrustend: iedereen kan het.

Het aantal webapplicatie-aanvallen nam met bijna 26 procent toe vergeleken met het vierde kwartaal van 2015. Evenals in de voorgaande kwartalen was ook afgelopen kwartaal de retailsector hierbij het meest populaire doelwit. Zeker 43 procent van de aanvallen in deze categorie was gericht op retailbedrijven.

Bijna zestig procent van de DDoS-aanvallen die Akamai heeft afgeweerd, maakten gebruik van minimaal twee aanvalstechnieken tegelijkertijd, wat de verdediging een stuk ingewikkelder maakt.

Akamai vindt het ‘verontrustend’ dat deze aanvallen steeds vaker worden uitgevoerd door doorsnee aanvallers. De technologie is tegenwoordig voor iedereen beschikbaar in de DDoS-for-hire-marktplaats.

Tijdens het eerste kwartaal van 2016 heeft Akamai meer dan 4.500 DDoS-aanvallen afgeweerd. Dat is een toename van 125 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2015.

See the most important cloud security trends and stats from the State of the Internet / Security report for Q2 2015.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond