Deel dit artikel
-

Albert Heijn overweegt bezorging kant-en-klare maaltijden

Albert Heijn lonkt naar de maaltijdbezorging. Het bedrijf denkt erover in samenwerking met andere partijen actief te worden met warme kant-en- klaarmaaltijden voor thuis. Dat vertelt topman Wouter Kolk van Albert Heijn zaterdag in Het Parool.

“We hebben alle ingrediënten al in huis en met Allerhande de recepten om er iets van te maken,” zegt Kolk. “Ik zie in de toekomst wel gebeuren dat we dat combineren met partijen die met bereiding en bezorging aan de slag kunnen.”

Een derde van alle bestellingen via AH.nl is al kant-en-klaar. Thuisbezorgen van warme maaltijden ligt daar dicht bij. Of deze plannen al in voorbereiding zijn, wil Kolk niet zeggen.

Volgende maand lanceert de keten het Mijn Voedingswaarde Dashboard (foto onder). Klanten met een bonuskaart kunnen producten dan vergelijken op inhoud. Zo kan het dashboard laten zien hoeveel zout, calorieën, eiwit, vet, vezels en koolhydraten er in de boodschappen zitten.

Kolk reageert ook op het stopzetten van slimme koelkastmagneet Hiku. “We wilden ervaring opdoen met spraak, zodat we daar klaar voor zijn als die mogelijkheden in Nederland algemeen beschikbaar komen. Daar praten we ook met Google over.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond