Deel dit artikel
-

Albert Heijn test nieuw zelfscansysteem

Albert Heijn test een nieuw zelfscansysteem uit in zijn onlangs geopende AH to go-vestiging aan het Zuidplein in Amsterdam.

Bij het zelfscansysteem kunnen klanten zelf artikelen scannen en vervolgens met pin betalen. Hoewel grotere Albert Heijns al wel zelfscansystemen kennen, was zelfstandig afrekenen niet altijd mogelijk. De klant moest soms ter controle alsnog langs de kassa. “Er is geen sprake van een handscanner, je scant de artikelen bij de kassa zelf”, zegt de woordvoerder van Albert Heijn.

Eerder was er een proef waarbij consumenten met een chipkaart op hun mobiele telefoon konden betalen. “De nieuwe test loopt tot maart 2013, er zijn op dit moment nog geen plannen om het daarna meteen in alle to go-vestigingen uit te rollen.”

De vernieuwde AH to go in Amsterdam is zelf een soort testwinkel en richt zich vooral op directe consumptie en biedt de klant die onderweg meer gemak.

Speciaal voor klanten van de vernieuwde Albert Heijn to go is een mobiele website opgetuigd: m.albertheijntogo.nl. Hier vindt men informatie en aanbiedingen en kunnen klanten feedback geven over de winkel en het assortiment.

Eind vorig jaar maakte moederbedrijf Ahold bekend in de komende vijf jaar 150 nieuwe gemakswinkels te willen openen in Europa.

Deel dit bericht

4 Reacties

Wouter

“Hoewel grotere Albert Heijns al wel zelfscansystemen kennen, was zelfstandig afrekenen niet mogelijk. De klant moest ter controle langs de kassa”.
Ik begrijp deze zin niet. Ik doe zeker al 2 jaar boodschappen bij AH met een handscanner en reken vervolgens zelfstandig af. Niet bij een kassa waar je per definitie wordt gecontroleerd, maar bij een afrekenpunt waar je “at random” controle kunt krijgen. Wat mij overigens opvalt is dat er maar weinig mensen gebruik van maken. Ik kan zelf namelijk geen nadelen bedenken.

Redactie Emerce

Sommige AH’s hebben een ’betaalpaal’, anderen een kassa. Tekst genuanceerd.

Michal

Dit systeem gebruikt Tesco al een tijdje op verschillende vestigingen in Polen.

maarten heijman

Hoogvliet supermarkten heeft dit al langer! Ook is dit systeem inmiddels in gebruik bij IKEA.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond