Deel dit artikel
-

Alexa helpt Amazon aan zeer goede cijfers

Amazon kijkt terug op een succesvol jaar waarin volgens CEO Jeff Bezos vooral de stemtechnologie Alexa excelleerde. De aan Alexa gerelateerde producten, zoals slimme luidsprekers, verkochten beter dan verwacht.

De Fire TV Stick en Echo Dot behoorden tot de bestverkochte artikelen van 2017. Van de Echo-apparaten zijn er tientallen miljoenen verkocht.

De retailer genereerde als gevolg hiervan in het vierde kwartaal alleen al 60,5 miljard dollar omzet, 38 procent meer dan een jaar geleden. De nettowinst eindigde op 1,9 miljard, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Ook Amazon Web Services deed het met 5,11 miljard beter dan verwacht.

Het is de eerste keer dat de kwartaalwinst boven de 1 miljard uitkomt. Waar andere bedrijven als gevolg van de belastinghervorming een verlies noteerden, hield Amazon 789 miljoen meer over.

Over een heel jaar gemeten heeft Amazon 177,9 miljard dollar omgezet, 31 procent meer dan de 136 miljard van 2016. De operationele winst was met 4,1 miljard wel iets minder.

In heel 2017 heeft Amazon 5 miljard artikelen via Prime bezorgd. Er werden meer Prime-leden verwelkomd dat enig voorgaand jaar maar Amazon zegt niet hoeveel.

Beleggers zijn al enige tijd zeer te spreken over Amazon, dat in het verleden verlies op verlies stapelde. De koers van het aandeel is afgelopen jaar zeker 70 procent toegenomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond