Deel dit artikel
-

Alibaba opent aanval op Amazon

De Chinese Alibaba Group zou een belang willen nemen in de Amerikaanse bezorgdienst ShopRunner, een concurrent van Amazon Prime. Volgens The Wall Street Journal wordt er onderhandeld over een investering van 70 miljoen dollar.

ShopRunner biedt gratis bezorgingen wanneer consumenten een abonnement van 79 dollar per jaar afsluiten. Bij het netwerk is een groot aantal retailers aangesloten, waaronder Toys ‘R’ Us, American Eagle Outfitters, PetSmart, GNC en Sports Authority. Zo kan men bij verschillende webwinkels bestellen en voor alle winkels in één keer afrekenen.

ShopRunner wordt geleid door Scott Thompson, de voormalige CEO van Yahoo. Die moest vertrekken nadat hij bleek te hebben gelogen over zijn cv. Vervolgens beweerde Thompson dat hij aan schildklierkanker leed, een ziekte die korte tijd later ook wonderwel weer was verdwenen. Vorig jaar werd hij benoemd tot CEO van ShopRunner.

De contacten met The Alibaba Group dateren uit zijn tijd met Yahoo. Thompson is verantwoordelijk voor de verkoop van een deel van de aandelen van Alibaba, waarvoor Yahoo vele miljarden heeft gekregen, geld waarmee nu forse investeringen worden gedaan.

ShopRunner was tot nu toe een kleine speler op de markt, maar zou met Alibaba als belangrijkste investeerder wel eens substantieel groter kunnen worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond