Deel dit artikel
-

Alibaba sluit e-commerce deal met Haier

De Chinese e-commercereus Alibaba investeert omgerekend 364 miljoen dollar in witgoedgigant Haier Electronics voor de bezorging en installatie van huishoudelijke apparaten. Beide bedrijven willen van elkaars expertise gebruikmaken.

Haier heeft in China een uitgebreid logistiek netwerk met meer dan negentig distributiecentra, duizenden winkels en nog eens 191.000 contactcentra voor onder meer onderhoud. Alibaba is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkse e-commerceleverancier en verantwoordelijk voor zeventig procent van het pakketjesverkeer in China. De bedoeling is dat Haier ook van de diensten van Alibaba gebruik gaat maken. Alibaba exploiteert onder meer de marktplaats Tmail.com, waar derden webwinkels mogen inrichten.

De Chinese internetmarkt is booming met alleen al een e-commerceomzet van omgerekend 190 miljard dollar in 2012. Nu al maakt e-commerce voor 6,1 procent deel uit van alle retailtransacties in China. Alibaba is ook het eerste onlinebedrijf ter wereld dat tegen de één biljoen dollar aan transacties omzet.

Alibaba bereidt een beursgang voor die wel wordt vergeleken met die van Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond